Публикувано на 05.06.2024

Емоционално, вълнуващо и носталгично – такова бе настроението на тържественото изпращане на Випуск 2023 във 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“. Точно в 12:30 ч. на 16.05.2023 г. 12-тите класове за последен път бяха въведени в двора на училището от своите класни ръководители: Теодора Василева, Владимир Лазов, Лилия Джунова и Невелин Вутев.

       Водещи на церемонията бяха Елена Захариева от 11. Б клас и Виктор Георгиев от 10. А клас, а за празничната атмосфера допринесоха песните, изпълнени от Антоанет Миткова от 10. Г клас, танцовият ансамбъл, облечен в красиви народни носии, и закачливият „Маскарад“, подготвен от балет „Естрея“. Сълзи напираха в очите на всеки зрелостник по време на дуетното изпълнение на Антоанет и Василена Вълчева от 11. Б клас на песента „Един неразделен клас“.

       Церемонията започна с тържествено предаване на училищното знаме от 12. на 11. клас и  думите: „Предавам знамето чисто и неопетнено! – Приемам знамето чисто и неопетнено!“

       Последваха прочувствени и вълнуващи слова от директора на училището д-р Елеонора Лилова и от класните ръководители на 12-тите класове.  

       Състоя се и традиционното връчване на Знака за признателност „Като Второ няма второ“ за учениците, възпитаници на 2. СУ от I до XII клас.

       След това зрелостници от всяка паралелка се обърнаха към класните си ръководители със затрогващи слова и им поднесоха цветя и искрените си благодарности за подкрепата им през годините. Абитуриентите зарадваха с цветя и мили думи и всички преподаватели на випуска.

       В края на речта си, дванадесетокласниците поднесоха специално подготвените от тях Покани за д-р Елеонора Лилова и г-жа Радка Меракова, с думите: „Ще ни окажете ли честта да ни придружите на бала?“. Поканите, разбира се, бяха приети с радост!

       Церемонията завърши с тържественото биене на последния за Випуск 2023 училищен звънец, последвано от кръшно хоро.

 

       Бъдете здрави, щастливи и добри хора, скъпи абитуриенти!

       На добър час, Випуск 2023!