Публикувано на 05.06.2024

На 20 октомври 2023 година, се състоя официалното откриване на обновената сграда на 2. СУ "Акад. Емилиян Станев" след успешно завършен ремонт на фасадата.

Събитието бе украсено с присъствието на почетни гости като г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град, д-р Емилия Лазарова – заместник-министър на образованието и науката, г-жа Деница Сачева – заместник-председател на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание на Република България, г-н Асен Александров – председател на Сдружението на директорите в средното образование, г-жа Ева Жечева – директор на дирекция "Права на детето" към Омбудсмана на Република България, г-жа Мария Минчева – директор на дирекция "Образование" към Столична община, както и представители от район "Витоша" и други приятели и партньори на училището.

2. СУ получи поздравителни адреси от д.ик.н. Янка Такева - председател на Съюза на българските учители и от Зорница Русенова - председател на Икономическия и социален съвет на Република България.

Директорът на училището, д-р Лилова, подчерта важността на нашите ежедневни избори и благодари на всички, които подкрепиха реновацията на сградата. 

С думите си, директорът на 2. СУ "Акад. Емилиян Станев" призова всички да запазим свещта на надеждата горяща и да не позволяваме на нея да угасне.

Г-жа Фандъкова изрази ангажимента си към децата и учениците, независимо от позицията си, и пожела на учителите още по-голямо вдъхновение и ентусиазъм в обновената сграда.

Специални поздрави към присъстващите отправиха д-р Емилия Лазарова и д-р Ваня Кастрева.

След водосвета, извършен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, бе засадено борче в двора на училището като символ на силните корени и бе официално обявено откриването на реновирания обект.